Offset & digitaal

Drukkerij Durnam Antwerpen: moderne drukkerij gespecialiseerd in offset drukken en digitaal drukken

Drukkerij Durnam bestaat al sinds 1969. We kunnen dus bogen op heel wat ervaring. Over de jaren zijn we ook sterk geëvolueerd. Vandaag zijn we een moderne drukkerij gespecialiseerd in offset drukken en digitaal drukken.


Offset drukken: een oude techniek

Al sinds jaar en dag zijn we keien in offset drukken. Bij offset druk brengen we fotografisch beelden aan op een aluminiumplaat, de zogenaamde offsetplaat. Die plaat maken we vochtig. Enkel de delen van de plaat die geen beeld bevatten, nemen dit vocht op.

Daarna brengen we vettige inkt aan op de offsetplaat. De vochtige delen stoten de inkt af: dus enkel het beeld neemt de inkt op. Dit drukken we op een rubberen doek waarmee we dan vervolgens het beeld op papier zetten. deze druktechniek is genoemd naar het tussentijd overzetten (offset in het Engels) van het beeld naar een rubberdoek.  


Offset drukken: voor grote oplages van klein tot groot formaat

Offset drukken wordt vooral ingezet voor drukwerk met grote oplages: brochures, magazines, boeken, flyers, folders,… 

Onze offset drukpersen drukken heel wat verschillende formaten en kunnen alles realiseren van klein tot groot. Wist je trouwens dat wij onze drukplaten ecologisch vervaardigen? Op die manier is onze drukkerij milieuvriendelijk.

Digitaal drukken: wel wat voordelen

Drukkerij Durnam is helemaal mee met zijn tijd en drukt ook digitaal. Digitaal drukken is geen vervanging van traditioneel offset drukken. Elke druktechniek heeft zijn voordelen. Zo komen er bij digitaal drukken geen drukplaten aan te pas. Het drukken verloopt volledig digitaal: je kan het vergelijken met thuis een document afdrukken met je laserprinter. Bij digitaal drukken zit je dus al niet met de opstartkost van het creëren van de drukplaten. Dat is al een flink verschil. Wij beschikken over high-end printers die digitaal drukwerk van perfecte kwaliteit leveren. Voor een kleinere prijs.


Digitaal drukken: voor kleine oplages en drukwerk dat er snel moet zijn

Digitaal drukwerk is zeker geschikt voor kleinere oplages en voor drukwerk dat er snel moet zijn. Denk maar aan:

  • naamkaartjes
  • folders en flyers in kleine oplages
  • enveloppen
  • facturen
  • gelegenheidsdrukwerk
  • uitnodigingen
  • geboortekaartjes
  • huwelijksaankondigingen
  • briefpapier
  • enz.

Heb je drukwerk dat dringend is? Ook dan is digitaal drukken aangewezen omdat er geen drukplaten eerst moeten aangemaakt worden. Het kost minder tijd en moeite!


Kiezen tussen offset drukken of digitaal drukken?

Weet je niet wat in jouw geval het interessants is – digitaal drukken of offset drukken? Wij bekijken met plezier de mogelijkheden voor jou. Bij drukkerij Durnam krijg je altijd een gratis en vrijblijvende offerte.


Wij drukken al je drukwerk offset en digitaal.
Snelle service, kwaliteit en perfect afgewerkt!

Bel 03 326 06 80 of mail ons voor meer info!
Vraag hier je gratis offerte aan:

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x